lördag 14 juli 2007

Kött och bröstcancer associerat

En studie pekar på att en kost mycket mycket kött och mejeriprodukter är associerat med en ökad risk för bröstcancer.

Studien rapporterades av Wikinews: Study links breast cancer to Western diet. Nyheten har länkar till andra nyhetssajter som rapporterat om studien.


Röntgenbilden till vänster visar ett friskt bröst. Bröstet till höger är drabbat av bröstcancer.

Mer om cancer
Här finns länkar till sidor med information om cancer, forskningsnyheter, organisationer och andra resurser: Länkar - Cancer. Om cancer i Wikipedia: Cancer. Fotot av röntgenbilder av bröstcancer hittades där och bilden är i public domain.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mjölk är ett supermedel som biologins utveckilng försett oss däggdjur med. Våra bröst släpper ut en kroppsvätska direkt ner i tarmsystemer på "nästa generation" Ungar och barn växer snabbt till, eller rättare sagt deras celler.Mjölken innehåller förutom alla näringsämnen ungen behöver även tillväxfaktorer/ hormoner. De säger till alla celler att växa till och att dela sig så de blir fler.
När någon drabbats av bröstcancer så tar även cancercellerna del av supermedlet mjölk och växer, delar sig så de blir fler.
Cancern är så beroende av mejeriprodukter att den ofta inte kan överleva utan den. Inga mejeriprodukter och cancern ofta tillbakabildas, skrumpnar och förhoppnings vis dör.

Kött innehåller också tillväxtfaktorer men inte lika koncentrerar som supermedlet mjölk.

Läs J Plant, "Ditt liv i dina händer" fins på de flesta biblotek.
Skrivet av richard.dehnisch.832@student.ki.se
3:e maj 08